Hemigwayove koktejly

Hemingway nezanechal veľkú stopu len vo svete literatúry, ale aj vo svete koktejlov. To, že mu alkohol skutočne chutil, hovoriť nemusíme. Pripisuje sa mu napríklad vynájdenie koktejlov Death in the Afternoon alebo Death in Gulf Stream.

Najznámejším z nich je drink Death in Afternoon, čo je tiež názov jednej z jeho kníh. Ide v nej o španielsku tradíciu býčích zápasov, čo bol jeden z Ernestových koníčkov. Ingrediencie a príprava drinku je veľmi jednoduchá, no i šokujúca. Absinth a suché šampanské!

Death in Gulf Stream

Ďalším z jeho koktejlov je Death in Gulf Stream. Názov môžeme preložiť ako Smrť v Golfskom prúde. Zaujímavosťou je, že ho Hemigway namiešal aj slávnemu spisovateľovi kuchárskych kníh Henrymu Bakerovi počas jeho návštevy na Kube. Ernest mu ho predstavil ako drink, ktorého čaro spočíva v spojení horkosti a kyslosti. Dalo by sa  povedať, že klasický Hemingwayovský koktejl. Spája sa v ňom chuť Geneveru, Likéru Angostura a kyslej limetky.

Comments are closed.